Search
Close this search box.
جراحی های مغزی

آندوسکوپی مغز

آندوسکوپی مغز

جراحی آندوسکوپی مغز چیست؟

جراحی آندوسکوپی مغز روشی است که اصولاً برای درمان تومورهای مغزی استفاده می شود. این روش یک جراحی مغز با حداقل تهاجم است. که به جراحان مغز و اعصاب این امکان را می دهد تا مشکلاتی را که در اعماق مغز است شناسایی و درمان کنند. تومورهای مغزی از نمونه های این مشکلات می باشند. در طی این روش ، لوله نازکی که تصاویر ویدئویی مغز را منتقل می کند از طریق یک یا دو برش کوچک در جمجمه یا از طریق شکاف در بدن وارد می شود. این ابزار لوله مانند ، آندوسکوپ نامیده می شود ، شامل یک دوربین کوچک است که به جراح مغز و اعصاب اجازه می دهد تا تصاویر دقیق از ناحیه ای در مغز که دچار مشکل شده است را ببیند.

رویکردهای آندوسکوپی نحوه درمان تومورها را به خوبی تغییر داده اند ، خصوصاً به دلیل اینکه روشهای آندوسکوپی چنین تصویری واضح از تومور را به ما می دهد. این روش همچنین همیشه نیازی به دسترسی مغز از طریق جمجمه ندارد. ما همچنین می توانیم از طریق مسیرهایی مانند بینی و سینوس به مغز دسترسی پیدا کنیم.

 

آندوسکوپی مغز چیست؟

آندوسکوپی تکنیک استفاده از یک لوله با لنز و یک منبع نور برای مشاهده حفره بدن از طریق یک دهانه کوچک است. آندوسکوپ مانند یک دوربین کوچک است که آسیب یا مشکل بوجود آمده در بدن را بررسی می کند. آندوسکوپ یک دوربین دارد که به مانیتور متصل است. این جراحی از روی مانیتور و با تصویری که دوربین آندوسکوپ ارسال می کند با نگاه به صفحه مانیتور انجام می شود. و از اندازه واقعی آن بیش از 100 برابر بزرگتر می شود. بقیه جراحی با تکنیک های مشابه جراحی باز انجام می شود ، اما نیاز به استفاده از ابزار خاصی دارد و احتمال آسیب به مغز را کمتر می کند. همین اصول برای عمل های ستون فقرات استفاده می شود.

این روش به موازات پیشرفت درجراحی شکم باز  بوجود آمد. امروزه به جای جراحی شکم باز از روش لاپاراسکوپی که همانند جراحی آندوسکوپی مغز است استفاده میشود. در آندوسکوپی مغز در حالی که آسیب به بافت های اطراف را به حداقل می رسانند می توان به یافتن مشکل بوجود آمده پرداخت. این روش می تواند برای درمان بیماری مغز و ستون فقرات در جراحی مغز و اعصاب استفاده شود. جراحی آندوسکوپی مغز می تواند برای از بین بردن تومور ، بیوپسی توده ، از بین بردن عصب جمجمه ، برداشتن دیسک فتق یا درمان تعداد زیادی از مشکلات جراحی مغز و اعصاب استفاده شود.

به دلیل دقت جراحی ارائه شده توسط آندوسکوپ ، میزان موفقیت در این عمل بسیار زیاد است. مدت اقامت در بیمارستان تا حد زیادی به نوع بیماری و پاتالوژی بستگی دارد اما در اکثر مواقع مدت اقامت در بیمارستان بین یک تا سه روز است.

جراحی آندوسکوپی مغز حداقل تهاجم در مغز را در مقایسه با جراحی معمولی دارد. و همینطور تجسم و دقت بهتر در کنار بازشدگی کمتر این جراحی را ایمن تر می کند. علاوه بر این ، از آنجایی که در عمل جراحی آندوسکوپی مغز از برش های کوچکتر استفاده می شود، اختلال در بافت کمتر ایجاد می شود. در نتیجه درد کمتری دارد و بهبودی سریعتر از جراحی باز دارد.

چه خطراتی با جراحی آندوسکوپی مغز همراه است؟

خطرات احتمالی:

  • تداخل موقت یا دائمی در عملکردهای حسی و حرکتی مانند گفتار ، بینایی ، حافظه ، تعادل ، هماهنگی و …
  • لخته خون
  • خون ریزی
  • تورم
  • عفونت
  • تشنج
  • سکته
  • کما

 

مزایا

جراحی آندوسکوپی مغز مزایای زیادی برای بیماران دارد. این نوع جراحی نسبت به سایر روشهای جراحی باز کمتر تهاجمی است و یک دوره بهبودی سریعتر و درد کمتری برای بیمار ایجاد می کند.

در حالی که سابقه پزشکی هر بیمار ، سن ، شرایط و سایر عوامل در نتیجه جراحی آندوسکوپی مغز نقش دارند ، در اینجا برخی از مزایای رایج مرتبط با عمل ذکر می کنیم:

  • حداقل تهاجمی (منجر به درد کمتری برای بیمار می شود)
  • زمان بهبودی سریعتر از جراحی مغز باز
  • کاهش خطر ضربه مغزی
  • کاهش خطر عوارض جانبی
  • کاهش مدت زمان اقامت در بیمارستان

منابع:
https://www.urmc.rochester.edu/
https://www.reboundmd.com/